zondag 22 juni 2014

NK Toestelfinales turnen Maartje goed verlopen


Net als vorig jaar werden zondag de KNGU toestelfinales voor Maartje gehouden tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Tijdens de halve finale van zondag 25 mei in Breda had ze zich al geplaatst voor de toestelfinales op sprong, balk en vloer. De resultaten mochten er zijn. Op Sprong werd Maartje tweede met 13,866 punten, op balk derde met 10,033 punten en op vloer behaalde ze 13,400 punten goed voor een vijfde plaats.

Op het eerste toestel balk hield ze zich goed staande, wel een paar kleine wiebels maar met de gymnastische sprongen flik-loop, salto achter over en een losse radslag stond ze stevig. De overige deelnemers hadden wat balk betreft hun dag niet. Meerdere turnsters vielen er één of meerdere keren af. De vloer ging uitstekend, keurige series en mooi geturnd maar de concurrentie was te sterk. Bij sprong, Maartje haar favoriete onderdeel, lagen de punten heel dicht bij elkaar. Hierdoor bleef het tot op het laatste moment spannend.

Na deze drukke tijd nu afbouwen naar de vakantie toe. Volgend jaar wordt het Nederlands Kampioenschap voor Maartje ook gehouden tijdens Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Ze mag dan voor het eerst in het sportpaleis haar kunnen laten zien, een spannend vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten