dinsdag 4 juni 2013

Maartje Wurkum tweede op NK Turnen

Maartje is zondag 2 juni 2013 tweede geworden op het NK turnen in Hoogwoud.
Na een stage week in Almelo en Opmeer was het zondag een spannende wedstrijd.
De wedstrijd begon voor Maartje op de balk. Ze moest hier als eerste turnster beginnen, dus extra spannend. Ze turnde een goede oefening en bleef als een van de weinigen op de balk staan, zo zou later blijken. Haar vloeroefening zag er perfect uit. Goed voor een eerste plaats op dit toestel met 13.800 punten.
Sprong ging zoals altijd goed. Na deze drie onderdelen stond Maartje op een vierde plaats. De laatste wedstrijd ronde zou dus spannend worden want een derde plaats zat er nog steeds in. Op het onderdeel brug kwam ze ten val, maar herstelde zich erg goed en behaalde 12.500 punten. Ook de concurentie, die als laatste op het onderdeel balk moesten turnen hadden het moeilijk. Ze behaalden niet voldoende punten om de voorsprong te behouden zodat Maartje uiteindelijk op de tweede plaats eindigde met 50.925 punten. Daar waar Maartje anders nogal nors voor zich uit kijkt nam ze vandaag trots, en met een grote glimlach de prijzen in ontvangst.
Haar clubgenootje Maud Lammertink eindige met 50.625 punten op de derde plaats. Bondskampioen pupillen 2 N1 2013 werd Vienne Supriana van Bato-Pax Gymnastics met 51.675 punten.

De beste zeven turnsters van een toestel mogen op Zaterdag 15 juni meedoen aan de toestel finales. Deze worden gehouden tijdens Fantastic Gymnastics NK2013 in Rotterdam.
Tijdens deze festiviteit wordt ook het NK gehouden voor de senioren. Aan deze toestel finales mag Maartje meedoen op brug, vloer en sprong.

Marieke van Egmond (BosanTON Almelo) turnde het NK bij de jeugd 1 N1. Na een geweldige vloer oefening, met veel aanmoediging vanaf de tribune behaalde ze met 49.275 een derde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten